Vergoeding fysiotherapie

Verzekering

Fysiotherapie bij volwassenen (vanaf 18 jaar) wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Afhankelijk van uw zorgverzekeraar en uw aanvullende polis, wordt de behandeling vergoed. Informeer u hierover van te voren goed bij uw verzekeraar of behandelend fysiotherapeut. Indien u geen aanvullende polis heeft, zult u thuis een factuur ontvangen op basis van onze praktijktarieven. Let op: bij chronische klachten komen de eerste 20 behandelingen uit de aanvullende verzekering. Vanaf de 21e behandeling wordt dit vanuit de basisverzekering vergoed. Hierbij zal eerst uw eigen risico worden aangesproken. Deze wijze van vergoeding bij de behandeling van chronische klachten is vastgesteld door de overheid en is bij alle praktijken hetzelfde.

Bij kinderen (<18 jaar) worden de eerste 18 behandelingen per kalenderjaar vergoed uit de basisverzekering. Indien nodig kan de behandeling (vanaf de 19e behandeling) daarna worden voortgezet vanuit de aanvullende verzekering.

Wij hebben contracten met alle Nederlandse zorgverzekeraars. Het overzicht met alle vergoedingen voor fysiotherapie is te vinden via de volgende link; https://www.zorgkiezer.nl/vergoedingen/fysiotherapie

Tarieven per 01-01-2021

Onderstaande tarieven zijn van toepassing op behandelingen die niet door uw zorgverzekering worden vergoed

PrestatiecodeOmschrijvingTarief
1000Regulier zitting fysio-/oefentherapie€ 39,50
1001Zitting fysio-/oefentherapie aan huis€ 47,50
1100Zitting kinderfysiotherapie€ 47,50
1101Zitting kinderfysiotherapie aan huis€ 62,50
1864Screening, intake en onderzoek€ 57,50
1870Intake en onderzoek na verwijzing€ 47,50
1871Intake / onderzoek aan huis€ 59,50
Fysiofit abonnement (p/m)€ 20,00
Intake ZwangerFit€ 15,00
ZwangerFit les€ 12,50
Cursus Babymassage
(4 lessen van 1 uur)
€ 85,00

Indien U bij verhindering tenminste 24 uur vooraf afzegt, wordt de gereserveerde tijd niet in rekening gebracht.
U dient uw zorgverzekeringpas en identiteitsbewijs te kunnen tonen bij het eerste bezoek.

Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie

Sinds 1 januari 2006 is het mogelijk om zonder verwijsbrief van een (huis)arts bij de fysiotherapeut langs te gaan. De screening, die normaal door de huisarts wordt uitgevoerd, zal dan door uw fysiotherapeut uitgevoerd worden. Mocht uit deze screening blijken dat er mogelijk iets ernstigs aan de hand is, dan zal u alsnog eerst naar de huisarts gestuurd worden om uit te sluiten dat er sprake is van een onderliggende aandoening. Indien de therapeut niets zorgwekkends tegenkomt, dan kan er worden doorgegaan met het intake proces.

Uitzondering: voor een machtiging bij chronische klachten is altijd een verwijsbrief nodig. Uw therapeut zal dit met u bespreken indien van toepassing.