Team

Maaike: Praktijkeigenaar, fysiotherapeut, Shockwave, SI-therapeut, ZwangerFit, BrainMoves, Plagiocephalometrie (PCM)

Suzanne: Praktijkeigenaar, kinderfysiotherapeut, babymassage, Plagiocephalometrie (PCM) en SI-therapeut

Lisette: Praktijkondersteuner

Mijn naam is Lisette Way en ik ben drie ochtenden per week (maandag-, donderdag- en vrijdagochtend) werkzaam als praktijkondersteuner bij KennemerFysio & KennemerLogo. We hebben een gezellig en inspirerend team. Binnen het team probeer ik de niet-patiëntgebonden zaken zoveel mogelijk uit handen te nemen, zodat de fysiotherapeuten en logopedisten zich kunnen richten op het behandelen van de patiënt.

Tosca: Logopedist

Mijn naam is Tosca Bockhop en ik werk sinds september 2017 met veel plezier als logopedist bij KennemerFysio & KennemerLogo. Ik werk op de scholen De Vlindertuin en De Ruimte. Hier behandel ik voornamelijk kinderen met (ernstige) spraak-taalproblemen. Ik ben in november 1995 afgestudeerd als logopedist aan de Hogeschool van Amsterdam en heb sindsdien met ouderen in een verpleeghuis en kinderen gewerkt (o.a. SBO). Daarnaast ben ik erg geïnteresseerd in jonge kinderen met voedingsproblemen en sta ik geregistreerd als preverbaal logopedist. In de nabije toekomst wil ik mij specialiseren in het geven van de Hanencursus aan ouderen. Mijn andere passie is dieren. Ik werk één dagdeel in de week bij stichting Zwerfdier, waar ik knuffel met de katten en de verblijven schoonmaak. Daarnaast heb ik een aantal cursussen en een opleiding op het gebied van alternatieve geneeswijzen voor dieren gevolgd. Ik woon samen met mijn 3 katten in het mooie Bergen, vlakbij het bos en de zee. Verder zijn mijn hobby’s paardrijden, wandelen, lezen en in mijn tuintje rommelen. Ik hoop u te ontmoeten op één van onze locaties!

Caroline: Logopedist

Nicoline: Logopedist

Debbie: Logopedist

Mijn naam is Debbie Engelsma en ik werk sinds augustus 2021 als logopedist bij KennemerFysio & KennemerLogo. Ik heb de opleiding logopedie op latere leeftijd afgerond aan de NCOI Hogeschool. Na de opleiding voor onderwijsassistent en vervolgens het conservatorium lichte muziek zang heb ik onder andere jarenlang zangles gegeven en veel met jonge kinderen gewerkt. Vanwege mijn interesse in de stem, spraak- en taalstoornissen en het werken met volwassenen en met kinderen, paste de omscholing tot logopedist precies bij mij. Ik werk op maandag op Heliomare de Ruimte in Bergen, op donderdag op Heliomare de Alk in Alkmaar en op vrijdag op de Wegwijzer in Alkmaar. Hier behandel ik voornamelijk kinderen met ernstige spraak-taalproblemen. Op dinsdag ben ik aanwezig op de praktijk. Daar behandel ik voornamelijk (jonge) kinderen die nog niet spreken en kinderen met articulatie- en/of taalproblemen.

Merel: Fysiotherapeut, kinderfysiotherapeut i.o. en Fitkids

In 2016 ben ik begonnen met de opleiding Fysiotherapie in Leiden met het doel kinderfysiotherapeut te worden. Daarom ben ik na het afronden van mijn opleiding gelijk begonnen met werken bij KennemerFysio en zal ik in september beginnen met de Master Kinderfysiotherapie in Utrecht. Bij KennemerFysio behandel ik kinderen met zowel grof- als fijnmotorische problemen op verschillende basisscholen in Zaandam, Castricum en Heiloo. De ontwikkeling van het kind staat hierbij voorop. Het leukst aan werken met kinderen vind ik het creatief bezig zijn en het plezier tijdens het oefenen. Ik probeer op een leuke manier de doelen te behalen. Daarnaast vind ik het contact met ouders, verzorgers en verwijzers erg belangrijk.

Bauke: Fysiotherapeut, Dry Needling, Medical Taping

Mijn naam is Bauke Hoogeboom. Ik ben sinds 2016 werkzaam als fysiotherapeut en sinds begin 2021 ben ik werkzaam bij Kennemerfysio. U kunt bij mij terecht voor alle klachten die onder reguliere fysiotherapie vallen. In de jaren heb ik mij onder andere gespecialiseerd in Dry Needling en Medical taping. Dit zijn 2 behandeltechnieken die vooral goed in te zetten zijn bij klachten als: spanningshoofdpijn, schouderklachten, rugpijn, spier/peesaanhechtingsproblematiek en ook vaak goed toe te passen bij andere houdings-/sportgerelateerde klachten.
Ik weet uit eigen ervaring hoe het is om geblesseerd te zijn en dat er niets fijners is om deze periode achter je te kunnen laten. Ik hoop daarom ook zoveel mogelijk mensen te kunnen helpen met een passend behandelplan en voorspoedige revalidatie.

Mijs: Oefentherapeut Mensendieck, kinderoefentherapeut i.o.

Ik ben Mijs Visser en met trots kan ik zeggen dat ik als eerste Oefentherapeut Mensendieck werkzaam ben bij Kennemerfysio.

Tijdens mijn opleiding aan de Hogeschool van Amsterdam werd het duidelijk: werken met kinderen vind ik het allerleukste. Kinderen zitten vol enthousiasme en eerlijkheid. Ik studeerde dan ook af met de afstudeerrichting ‘Kinderen en jongeren oefentherapie’. Ik zal voor een groot deel werkzaam zijn op verschillende basisscholen. Verder begeleid ik op de praktijk de Fitkidslessen en geef ik Zwangerfitlessen aan (aanstaande) moeders.

Mijn doel is om op spelenderwijs kinderen zelfverzekerder te maken en hun plezier te vergroten of terug te vinden. Wanneer ze vol trots en met een lach de behandelruimte verlaten is dat doel bereikt. In september ’21 ben ik het begeleidingstraject tot kinderoefentherapeut gestart.

Anita: Oefentherapeut Mensendieck, Slaaptherapeut

Mijn naam is Anita Kater. Sinds april 2022 ben ik werkzaam bij Kennemerfysio te Alkmaar. Mijn functie is (slaap) oefentherapeut. Dit betekent dat u bij mij terecht kunt komen voor onder andere pijn in de armen, schouders, nek, rug en de benen, maar ook voor slaapproblemen.
De slaapoefentherapeut is gespecialiseerd in het bereiken van positieve gedragsverandering op het gebied van slapen. Er wordt gewerkt aan de duur en de kwaliteit van de slaap. Slaap is een veelvoorkomend probleem. U kunt hierbij denken aan moeite met inslapen, doorslapen of te vroeg wakker worden. Deze problemen komen bijvoorbeeld regelmatig voor bij vrouwen tijdens de overgang, maar ook bij mensen die stress ervaren.