Team

Maaike: Praktijkeigenaar, fysiotherapeut, Shockwave, SI-therapeut, ZwangerFit, BrainMoves, Plagiocephalometrie (PCM)

Suzanne: Praktijkeigenaar, kinderfysiotherapeut, babymassage, Plagiocephalometrie (PCM) en SI-therapeut

Tosca: Logopedist

Mijn naam is Tosca Bockhop en ik werk sinds september 2017 met veel plezier als logopedist bij KennemerFysio & KennemerLogo. Ik werk op de scholen De Vlindertuin en De Ruimte. Hier behandel ik voornamelijk kinderen met (ernstige) spraak-taalproblemen. Ik ben in november 1995 afgestudeerd als logopedist aan de Hogeschool van Amsterdam en heb sindsdien met ouderen in een verpleeghuis en kinderen gewerkt (o.a. SBO). Daarnaast ben ik erg geïnteresseerd in jonge kinderen met voedingsproblemen en sta ik geregistreerd als preverbaal logopedist. In de nabije toekomst wil ik mij specialiseren in het geven van de Hanencursus aan ouderen.

Mijn andere passie is dieren. Ik werk één dagdeel in de week bij stichting Zwerfdier, waar ik knuffel met de katten en de verblijven schoonmaak. Daarnaast heb ik een aantal cursussen en een opleiding op het gebied van alternatieve geneeswijzen voor dieren gevolgd. Ik woon samen met mijn 3 katten in het mooie Bergen, vlakbij het bos en de zee. Verder zijn mijn hobby’s paardrijden, wandelen, lezen en in mijn tuintje rommelen. Ik hoop u te ontmoeten op één van onze locaties!

Angelique: Logopedist

Mijn naam is Angelique Kluijt en ik werk, sinds ik in 2007 afgestudeerd ben aan de opleiding Logopedie in Utrecht, als logopedist. Al voor de start van mijn opleiding wist ik dat ik graag met kinderen wilde gaan werken en dat heb ik nu al heel wat jaren mogen doen bij verschillende logopediepraktijken.

Na ruim 7 jaar werkzaam geweest te zijn bij een logopediepraktijk in Haarlem ben ik vanaf september 2022 te vinden in de praktijk van KennemerFysio & KennemerLogo. Op de dinsdag, woensdag, vrijdag en zaterdagochtend kunt u mij daar treffen. Ik behandel kinderen met (complexe) spraak- en taalstoornissen, kinderen met schisis en kinderen met afwijkende mondgewoonten. Spelenderwijs en op een creatieve manier probeer ik, samen met u en uw kind, de doelen te behalen zodat uw kind met plezier naar logopedie komt!

Nicoline: Logopedist

Mijn naam is Nicoline Sijpheer. In 1997 ben ik afgestudeerd als logopedist aan de Hogeschool van Utrecht. Sindsdien heb ik in diverse praktijken en in het speciaal basisonderwijs gewerkt. Daarnaast ben ik actief in klassieke zang; een mooie combinatie met mijn werk als logopedist.

Sinds september 2019 werk ik met plezier vanuit KennemerFysio&KennemerLogo op het Jonge Kind Centrum De Stip in Alkmaar. Daar geef ik logopedie aan kinderen die onderwijs volgen binnen de Onderwijs Zorg Groepen. Er vindt veel diagnostiek plaats en er wordt bekeken welk type vervolgonderwijs passend is voor hen. Ik behandel er kinderen met spraak-taalontwikkelingsstoornissen, vaak als onderdeel van bredere ontwikkelingsproblematiek, zoals o.a. stoornissen binnen het autisme spectrum. Er is een nauwe samenwerking tussen verschillende disciplines. Ik ervaar het als een grote meerwaarde om samen met de ouders en binnen een team van leerkrachten, medewerkers van Parlan Jeugdhulp en andere disciplines (bijv. fysiotherapie of gedragswetenschap) te werken aan de ontwikkeling en de communicatieve redzaamheid van jonge kinderen.

Debbie: Logopedist

Mijn naam is Debbie Engelsma en ik werk sinds augustus 2021 als logopedist bij KennemerFysio & KennemerLogo. Ik heb de opleiding logopedie op latere leeftijd afgerond aan de NCOI Hogeschool. Na de opleiding voor onderwijsassistent en vervolgens het conservatorium lichte muziek zang heb ik onder andere jarenlang zangles gegeven en veel met jonge kinderen gewerkt. Vanwege mijn interesse in de stem, spraak- en taalstoornissen en het werken met volwassenen en met kinderen, paste de omscholing tot logopedist precies bij mij. Ik werk op maandag op Heliomare de Ruimte in Bergen, op donderdag op Heliomare de Alk in Alkmaar en op vrijdag op de Wegwijzer in Alkmaar. Hier behandel ik voornamelijk kinderen met ernstige spraak-taalproblemen. Op dinsdag ben ik aanwezig op de praktijk. Daar behandel ik voornamelijk (jonge) kinderen die nog niet spreken en kinderen met articulatie- en/of taalproblemen.

Merel: Fysiotherapeut, kinderfysiotherapeut i.o. en Fitkids

In 2016 ben ik begonnen met de opleiding Fysiotherapie in Leiden met het doel kinderfysiotherapeut te worden. Daarom ben ik na het afronden van mijn opleiding gelijk begonnen met werken bij KennemerFysio en zal ik in september beginnen met de Master Kinderfysiotherapie in Utrecht. Bij KennemerFysio behandel ik kinderen met zowel grof- als fijnmotorische problemen op verschillende basisscholen in Zaandam, Castricum en Heiloo. De ontwikkeling van het kind staat hierbij voorop. Het leukst aan werken met kinderen vind ik het creatief bezig zijn en het plezier tijdens het oefenen. Ik probeer op een leuke manier de doelen te behalen. Daarnaast vind ik het contact met ouders, verzorgers en verwijzers erg belangrijk.

Kristie: Paramedisch secretaresse

Mijn naam is Kristie Kleerebezem en sinds oktober 2022 werk ik als paramedisch secretaresse bij Kennemerfysio & Kennemerlogo. Na het afronden van mijn studie Sportkunde te Haarlem in 2018 heb ik als activiteitenbegeleider en behandelaar bij Heliomare gewerkt. Vervolgens ben ik 3 jaar werkzaam geweest als pedagogisch sportinstructrice op een buitenschoolse opvang in Amsterdam. Het leek mij altijd erg leuk om een ondersteunende rol te vervullen in een fysiotherapiepraktijk en met verschillende disciplines samen te werken. Vanaf heden ben ik dan ook het nieuwe gezicht van de praktijk en ben ik bereikbaar om al uw vragen omtrent fysiotherapie en logopedie te beantwoorden.

Wesley: (Kinder)-oefentherapeut

Mijn naam is Wesley van der Zee. Sinds begin 2023 ben ik afgestudeerd als oefentherapeut aan de Hogeschool van Amsterdam. Na het afronden van deze studie ben ik gelijk aan het werk gegaan bij Kennemerfysio. Tijdens deze opleiding ben ik na het behandelen van verschillende doelgroepen tot de conclusie gekomen dat ik mij de komende jaren wil specialiseren in het behandelen van kinderen. Deze specialisatie zal zich uiten in een tweejarig traject tot kinderoefentherapeut en diverse cursussen om mijn kennis en expertise te vergroten.

Via Kennemerfysio werk ik op verschillende scholen in Zaandam en Krommenie. Het mooiste aan werken met kinderen vind ik het kunnen meemaken van de stappen die een kind maakt tijdens een behandeltraject. Spelenderwijs probeer ik samen met de kinderen hun behandeldoelen te behalen, dit doe ik door een behandelplan te volgen en deze nauw te bespreken met de ouders. Naast het werken met kinderen, werk ik ook een gedeelte met volwassenen op de praktijk locatie in Alkmaar. Ik vind het belangrijk om mijn kennis niet alleen te vergaren over de doelgroep kinderen, maar over een bredere doelgroep zodat ik mijn expertise binnen het vak kan uitbreiden.

Sophie: (Kinder)-fysiotherapeut

Mijn naam is Sophie Fierens. In 2019 behaalde ik mijn masterdiploma als kinderfysiotherapeut aan de KU Leuven. Nadien ben ik aan het werk gegaan op zowel speciaal basisonderwijs als op regulier onderwijs. Wat ik zo leuk vind aan het werken met kinderen is de stappen meemaken die zij maken in hun ontwikkeling, en hen daarbij kunnen helpen.
Sinds januari ben ik werkzaam bij Kennemerfysio, en werk ik op verschillende basisscholen in Alkmaar waar ik kinderen met fijn- en grofmotorische problemen behandel. Ook zal ik nog diverse cursussen volgen om mijn kennis binnen de kinderfysio te vergroten.