FysioFit

Samen werken aan uw gezondheid

FysioFit is een oefenprogramma voor mensen die (nog) niet mee kunnen doen aan reguliere train- of fitnessprogramma’s. In ons programma wordt er twee keer per week getraind: één keer in groepsverband onder intensieve begeleiding van een geregistreerd fysiotherapeut en één keer zelfstandig. Wij stellen met elke deelnemer een individueel trainingsschema samen, waarbij rekening wordt gehouden met uw persoonlijke doelen.

Binnen de lessen wordt aandacht besteed aan het opbouwen van kracht, balans en het uithoudingsvermogen. We maken gebruik van diverse materialen en gevarieerde oefeningen om een uitdagende training te bieden. We begeleiden en motiveren u om uw doelen te bereiken. Na de les sluiten we gezamenlijk af met een kopje koffie of thee.

Persoonlijke aandacht

Een groep bestaat bij ons uit maximaal 5 personen. Door de groepen klein te houden is het voor ons mogelijk om veel persoonlijke begeleiding te bieden en we geven indien gewenst advies bij klachten.

Gewichtverlies

Komt u zelfstandig niet tot voldoende beweging om uw streefgewicht te bereiken, dan kan FysioFit ook hierin ondersteunen. Wij hebben tevens nauw contact met een diëtiste waarnaar wij u kunnen verwijzen.

Fit, ook op hogere leeftijd

Wilt u graag wat verder kunnen lopen? Verliest u snel uw evenwicht, of heeft u gewrichtsklachten door bijvoorbeeld slijtage (artrose)? In het FysioFit-programma kunt u deze problemen aanpakken. Uw dagelijkse activiteiten, zoals bijvoorbeeld fietsen of traplopen, zullen in uw oefenschema centraal staan.

Revalidatie

Als u na een operatie problemen of onzekerheid ervaart in het uitvoeren van dagelijkse activiteiten of sport, dan kan het FysioFit-programma dé manier zijn om het vertrouwen in uw lichaam terug te winnen. Onze therapeuten zijn op de hoogte van de medische adviezen na operaties. Zij weten welke oefeningen het meest geschikt zijn om u maximaal te begeleiden bij uw herstel. Op die manier kunt u uw werkzaamheden of hobby’s zo snel mogelijk hervatten.

Trainingstijden en kosten

Neemt u voor de actuele trainingstijden en kosten contact op via 072-5125702 of info@kennemerfysio.nl. FysioFit komt niet in aanmerking voor een vergoeding van de zorgverzekering.