Babymassage

Ontspanning voor kind én ouder!

Bij de cursus babymassage leren we u om uw baby door middel van Shantala technieken te masseren. Shantala massage is een totale ontspanningsmassage voor baby’s die in India gebruikt wordt tijdens de dagelijkse verzorging.

Effecten van babymassage

Aanraking en massage dragen naast ontspanning ook bij aan de ontwikkeling van lichaamsbesef, prikkeling van de zintuigen en bevordering van de doorbloeding van de huid van de baby. Daarnaast is één van de belangrijkste effecten van babymassage dat de band tussen ouder en kind versterkt wordt en daarmee de hechting ten goede komt. Door het regelmatig masseren, slapen baby’s rustiger en dieper, wordt de spijsvertering beter en verminderen darmkrampen en overstrekken.

Ook voor u als ouder zorgt de massage voor ontspanning.  Aanraking en contact zorgen tevens voor een vergroting van de intimiteit en u leert de (lichaams)signalen van uw baby beter te herkennen.

Voor wie is babymassage geschikt?

Babymassage is geschikt voor alle baby’s! Naast de ‘normale’ baby dus ook voor onrustige baby’s, huilbaby’s, premature baby’s, baby’s die veel overstrekken of last van darmkrampjes of andere lichamelijke klachten hebben. Aanmelden kan tussen de leeftijd van 6 weken en 6 maanden.

De cursus babymassage wordt begeleid door een gespecialiseerd kinderfysiotherapeut. De cursus bestaat uit 4 bijeenkomsten van 1 ½ uur en kan zowel individueel als in groepsverband gegeven worden. Hoofddoel is uiteraard het overbrengen van de massagetechnieken die u direct met uw kindje oefent, maar er wordt tevens aandacht besteed aan andere onderwerpen. Hierbij valt te denken aan de ontwikkeling van baby’s, babyspel, ergonomisch dragen en bijvoorbeeld houding- en positioneringstechnieken.

Waar en wanneer

De cursus babymassage wordt gegeven bij fysio- en kinderfysiotherapiepraktijk KennemerFysio op de Kennemerstraatweg 82 in Alkmaar. Op de website houden wij u op de hoogte wanneer de eerstvolgende cursus plaatsvindt. Uiteraard kunt u ook altijd contact opnemen voor vragen of meer informatie via 072-5125702 of info@kennemerfysio.nl

Kosten

Deelname aan de cursus bedraagt € 85,- per deelnemer, bestaande uit de lessen inclusief cursusmateriaal, thee en koffie en gebruik van oliën.