Slaapoefentherapie

Er bestaan vele verschillende vormen en soorten slaapproblemen. Al deze vormen van slaapproblemen kunnen van grote invloed zijn op ons dagelijks leven. Ook lichamelijke klachten kunnen hierdoor de kop opsteken of versterkt worden, denk hierbij bijvoorbeeld aan hoofdpijn, en vermoeidheidsklachten. Maar er zijn ook aanwijzingen dat het risico op obesitas vergroot wordt door slecht slapen.

Slaapoefentherapie kan u hierbij helpen

Onze gespecialiseerde slaapoefentherapeut Anita, kan samen met u een uitgebreide analyse maken van uw slaapmoeilijkheden. Zij probeert achter de mogelijke oorzaak te komen en stelt daarna met u een behandelplan op. U kunt hierbij o.a. denken aan ademhalingsoefeningen, visualisatie oefeningen en mindfulness. Ook zal de oefentherapeut gerichte adviezen met u doornemen die passen bij uw type slaapprobleem. Voor dit traject zijn meestal 6 à 8 behandelingen genoeg (ongeveer 2 maanden).

Als u een aanvullende zorgverzekering heeft, wordt slaapoefentherapie gewoon vergoed door uw zorgverzekeraar. Het aantal vergoede behandelingen hangt af van uw specifieke pakket.